Pándi Általános Iskola

2024. július 16.

Iskolakert 2023-2024

Kerti munkáinkat szeptemberben az iskolakert takarításával kezdtük. Idén 6. 7. és 8. osztályosok feladata volt a kert rendezése. A nyári kihagyás után a gyerekek meglepetten látták, hogy mekkorára nőttek a hatalmas töklevelek mellett a gyomok is.

Szakkört indítottunk, amelyen sok kerti tevékenység mellett pl elkészült műanyag kupakokból iskolakertünk első névtáblája.

Októberben elérkezett iskolánk és iskolakertünk egyik kiemelt eseménye az Egészségnap. Megszámlálhatatlan halloween tök termett, amit a gyerekek leszedtek és előkészítettek a tökfaragó versenyre. Hatalmas sikere volt! Szülők és gyerekek együtt készítették a különböző tökfaragványokat. A kimaradt termésekből, iskolánk másik eseményére a Tök bulira, technika órán készítettünk dekorációt.

Ősz végén az Iskolakert Hálózat továbbképzésén kapott granulátumokkal, takaró növények elszórásával, trágyázással előkészítettük kertünket a téli pihenésre.

Tavasszal a sok eső, majd a hosszan tartó szárazság nehezítette a kert munkáját, de sikeresen elvetettünk, palántáztunk. Kertünkbe idén zöldborsó, sárgarépa, petrezselyem, hagyma, retek, tök, saláta, a palánták közül paradicsom és eper került. Gyógy- és fűszernövény sarkunk zsályát, kakukkfüvet, mentát, citromfüvet, levendulát és varjúhályat tartalmaz.

Májusban a fenntarthatósági témahéten 2 esővízgyűjtő tartályt vásárolhatott iskolánk, amely megkönnyítette a kert öntözését.

A gondoskodó munka eredménye nem maradt el. Júniusban az iskolai focibajnokság napján reggeltől a bajnokság végéig, a DÖK segítségével, Iskolakert büfét nyitottunk. Zsíros kenyérre retket, salátát, hagymát kérhettek a gyerekek. Zöldborsóból borsókrémet készítettünk. A mentát pedig limonádé és szörp ízesítésére használtuk. Hatalmas sikerünk volt.

További képek a kertből: ITT

Vissza